El Consorci Camino del Cid aprova a Saragossa el paquet d’actuacions per a 2025

El vicepresident i responsable de l’àrea de Turisme, Andrés Martínez acudix al Consell Rector on s’ha establit que 2025 serà l’any de la posada en marxa del Club de Producte Turístic, que compta ja amb sol·licituds de més de 300 empreses i servicis

El Consorci Camino del Cid ha celebrat este dimecres a Saragossa la reunió del seu Consell Rector, al qual ha assistit el vicepresident i responsable de l’àrea de Turisme, Andrés Martínez, al costat de representants de les diputacions de Burgos, Soria, Guadalajara, Saragossa, Terol i València

En la trobada, en el qual s’han aprovat les actuacions i el pressupost per a 2025, ha assumit la presidència del Consell, per període d’un any, el diputat José Carlos Tirado en representació del president de la Diputació Provincial de Saragossa, Juan Antonio Sánchez Quero, que pren el testimoni de la Diputació de València.

En primer lloc, s’han repassat les actuacions de 2024, encara en curs, confirmant-se la bona marxa de l’itinerari, que ha sigut reconeguda enguany per l’observatori de pràctiques turístiques de Fitur amb el premi FiturNext a la promoció del territori, i amb el Premi Mototurismo 2024 a millor Ruta Nacional.

 

Pla Experiències Turisme Espanya

2025 es presenta com un dels anys més decisius per al Camino del Cid, immers en una important transformació interna a través de la creació d’un Club de Producte Turístic, al qual ja s’han incorporat més de 300 empreses i serveis, que permetrà una millora de la comunicació entre el consorci i les empreses, i de la promoció i venda dels seus serveis en el mercat nacional i internacional, a través de la creació d’experiències turístiques singulars.

Estos treballs es realitzen en el marc del Pla Experiències Turisme Espanya, de la Secretaria d’Estat de Turisme, finançat amb Fons Next Generation-UE. A més, s’introduiran importants millores en les solucions tecnològiques del Consorci, actualment en desenrotllament, com són la pàgina web o la creació d’un salconduit digital a través d’una nova aplicació mòbil.

El llançament d’una nova ruta de gravel-bikepacking, amb la qual el Camí del Cid pretén convertir-se en una referència internacional, així com l’edició de noves topoguies o el reforçament de la senyalització tant en carretera com en sendera mitjançant balises amb informació QR sense necessitat de dades mòbils, són unes altres de les novetats que s’implementaran en 2025 en el desenrotllament d’este pla.

Al marge d’estes actuacions, el Consorci Camí del Cid prosseguirà la seua labor habitual en matèria d’infraestructures amb la realització d’un estudi de camp per a valorar els efectes de la DANA a València i en altres províncies del Camí del Cid, i d’una campanya de senyalització i manteniment dels camins amb més de 2.500 intervencions previstes. Enguany, també, veuran la llum dos noves rutes turístiques de carretera, totes dues a la província de València: l’Anell de la Taifa de València i el Ramal d’Olocau.

Entre altres activitats de dinamització, es continuaran els treballs de promoció d’ús del salconduit, la credencial del Camí del Cid, i es posarà en marxa de nou l’exposició itinerant del Camí del Cid.

En l’àmbit de la promoció es continuaran els treballs propis de l’entitat a través dels canals usuals: web, xarxes socials, col·laboracions, publicacions o assistència a fires, tant nacionals com internacionals. El pressupost per a 2025 ascendix a 288.000 euros.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar