El Comitè Nacional del PSPV aprova per unanimitat recuperar la Secretaria de Societats Musicals a instàncies de la representant de Vinaròs Ángela Caballer

El Comitè Nacional del PSPV-PSOE, màxim òrgan entre Congressos, va aprovar aquest dissabte per unanimitat una moció presentada per la representant de l’Agrupació de Vinaròs, Ángela Caballer Bas, per la qual es crea la Secretaria de les Societats Musicals dins de l’organigrama del PSPV.

Aquesta serà la 50 Secretaria dins de l’estructura d’organització de l’Executiva del PSPV-PSOE. Segons va explicar Caballer en la seva moció, en el passat Congrés extraordinari del partit celebrat en Benicàssim el mes de març en el qual es va constituir la nova Executiva liderada per Diana Morant, la Secretaria de Societats Musicals havia desaparegut.

Àngela Caballer, que és actualment la presidenta de la Societat Musical L’Aliança de Vinaròs, va presentar unes dades en els quals recordava que actualment hi ha 527 societats musicals federades en la Comunitat Valenciana amb 278 escoles de música i 369 escoles d’educands. Aquesta riquesa musical es tradueix en 47.000 músics, 60.000 alumnes de música i més de 200.000 socis. Aquests impressionants números suposen que la Comunitat Valenciana té més del 50% de les bandes de música de tota Espanya.
A pesar que en l’organigrama del PSPV-PSOE existeix la Secretaria de Cultura Festiva, Caballer va assenyalar que un moviment tan important com les Societats Musicals havien de recuperar l’estatus propi dins de l’organigrama de l’Executiva del partit socialista.

Ángela Caballer va exposar que “en aquests moments on el PP Vox està atacant les tradicions i la cultura, entre les més afectades dins d’aquest món estan les societats musicals atès que en molts ajuntaments on governen aquests partits, els estan retallant les ajudes o les subvencions sense tenir en compte que la majoria de societats musicals tenim banda de música i som BIC (Bé d’Interès Cultural). Sense ajuda aquesta rica cultura musical de la Comunitat podria desaparèixer”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar