El Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’ finalitza amb la vista posada en la seva XV edició al 2023

Durant el cap de setmana del 2 i 3 d’abril han actuat les bandes de La Lira Ampostina, l’Associació Musical Ciutat de Benicarló i la Simfònica de Llevant en un format no competitiu. L’organització va tancar el certamen amb la vista posada a la XV edició que es celebrarà l’1 d’abril de 2023, recuperant el concurs entre les bandes.

El Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia, organitzat per l’Agrupació Musical Senienca, va finalitzar aquest passat cap de setmana la seva XIV edició, que es va celebrar en un format no competitiu. La seva aturada a causa de la pandèmia de la Covid-19 i el poc temps de les possibles bandes participants en preparar un repertori per a concurs, van fer replantejar a l’organització el seu format. Per això es va apostar per convidar a tres bandes de renom del territori.

El dissabte 2 d’abril van pujar a l’escenari les bandes de La Lira Ampostina -sota la direcció de Sergi Costes- i l’Associació Musical Ciutat de Benicarló -dirigida per Pablo Anglés-. El fort vent que va bufar durant la tarda de dissabte va fer suspendre la desfilada de bandes que estava prevista realitzar abans dels concerts. El diumenge 3 d’abril va ser el torn de La Simfònica de Llevant, dirigida pels seus co-directors Juan Conill i Joan Francesc Ballesteros.

“El nostre objectiu ha estat reprendre l’activitat del Certamen ara que les restriccions i la pandèmia ho permetien, per tal de continuar difonent la cultura de les bandes com hem fet des de la primera edició” ha explicat el director de l’Agrupació Musical Senienca (AMS), Pep Vila, que també ha volgut remarcar que es senten “molt satisfets pels resultats obtinguts en totes les edicions ja celebrades”.

Durant el certamen es va anunciar la data de celebració de la seva XV edició, que tornarà amb el seu format habitual de concurs: l’1 d’abril de 2023. Es tractarà d’una fita molt important i esperada per al Certamen, donat que es tracta de l’únic concurs que s’organitza a Catalunya per a bandes de música. Des de l’organització també han avançat que en aquesta nova etapa volen potenciar la internacionalització de l’esdeveniment. “Ens hem convertit en un referent cultural i musical que permet donar a conèixer el territori i, concretament, el municipi de la Sénia” afegeix Vila.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar