Diputació consolida el Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor amb un increment del 40% d’assistents en la seua tercera edició celebrada en Alcossebre

Més de 35.000 persones han gaudit dels millors sabors de Castelló durant els tres dies de celebració del certamen gastronòmic

“L’èxit d’assistència en este viatge gastronòmic pel millor producte de la província, és la millor manera de celebrar el desé aniversari de Castelló Ruta de Sabor”, ha expressat la presidenta Marta Barrachina

La Diputació Provincial de Castelló consolida el Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor amb un increment del 40% d’assistents en la seua tercera edició celebrada en Alcossebre.

El municipi d’Alcossebre s’ha convertit durant tres dies, del 3 al 5 de maig, en l’epicentre de la gastronomia amb motiu de la celebració del certamen gastronòmic en el qual es van donar cita xefs, productors i restaurants, i han sigut més de 35.000 persones les que han gaudit dels millors sabors de Castelló.

“L’èxit d’assistència en este viatge gastronòmic pel millor producte de la província, és la millor manera de celebrar el desé aniversari de Castelló Ruta de Sabor”, ha expressat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina.

Per a la màxima representant de la institució provincial, el nombre de visitants demostra “l’interés extraordinari per descobrir la nostra gastronomia, per conéixer-la més i per deixar-se seduir per la nostra cuina i els nostres productes, tots ells de gran qualitat”. “Alcossebre ha exhibit la millor cuina de la província i els visitants han pogut descobrir el sabor únic d’esta terra”, ha afegit la presidenta.

Sens dubte, han sigut tres dies en què Alcossebre s’ha convertit en l’epicentre de la millor gastronomia castellonenca amb l’esdeveniment organitzat per la Diputació de Castelló amb la finalitat de promocionar la qualitat agroalimentària de la província. “El focus de la gastronomia nacional ha estat en la nostra terra, ja que a la participació dels grans xefs de la cuina espanyola, s’han sumat 24 productors de Castelló i més de 35.000 visitants que hui ja són un altaveu de la grandesa i riquesa que tenen els nostres productes de quilòmetre zero”, ha subratllat Marta Barrachina.

En este sentit, la dirigent provincial ha expressat el seu suport als productors de Castelló i ha destacat la importància d’este esdeveniment, perquè “és fonamental promoure els nostres productes agroalimentaris en esdeveniments d’esta magnitud, ja que no sols enfortixen la nostra identitat gastronòmica, sinó que també impulsen l’economia local i provincial”.

El nombre de visitants en esta tercera edició ha crescut un 40% respecte a l’anterior edició que va tindre lloc a Vinaròs el mes d’octubre passat. Unes xifres que posen en valor la consolidació del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor en tan sols tres edicions i avalen la dimensió i repercussió del festival.

El vicepresident i responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez, ha indicat que esta experiència gastronòmica, “que ha permés despertar els sentits dels assistents”, ha comptat amb la participació de xefs i restaurants amb Estrella Michelin i Sols Repsol que han mostrat la seua destresa en la cuina a través dels showcooking i que són: Alejandra i Emanuel (restaurant Atalaya d’Alcossebre), Raúl Resino (restaurant Raúl Resino de Benicarló), Miguel Barrera (restaurant Cal Paradís de Vall d’Alba), Xabier Goikoetxea (restaurant Oria By Martín Berasategui de Barcelona), Alberto Ferruz (restaurant BonAmb de Xàbia, Alacant), Fran López (restaurant Villa Retiro de Xerta, Tarragona), Begoña Rodrigo (restaurant La Salita de València), Roseta Félix (restaurant Fraula de València), Juanfran Valiente (restaurant Quique Dacosta de Dénia, Alacant), Rubén Miralles (restaurant Rubén Miralles de Vinaròs) y Nazario Cano, xef alacantí amb una Estrela Michelin i dos sols Repsol.

L’esdeveniment també ha comptat amb una zona expositiva per als 24 productors assistents, tots ells adherits a la marca gastronòmica Castelló Ruta de Sabor, així com una zona de restaurants, un escenari de cuina per a showcookings i presentacions de productors i empreses, a més de tallers, actuacions i espectacles musicals.

“El Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor ha comptat amb una programació que ha posat en relleu tota la riquesa de la cultura gastronòmica d’una terra única en el món mitjançant experiències culinàries. Ha sigut el millor viatge cap a una experiència gastronòmica única, en un entorn privilegiat junt la mar Mediterrània”, ha conclòs el vicepresident Andrés Martínez.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar