Dimiteix més del 50% dels membres de l’Executiva Municipal del PSPV-PSOE de Castelló

El PSPV-PSOE provincial assenyala que en el matí de hui, la Comissió Executiva Municipal de Castelló de la Plana ha sigut notificada de la dimissió de 16 dels seus 29 components. Aquestes dimissions han sigut entregades i certificades en la seu del partit, complint amb l’article 244.3 del Estatuts. Aquests marquen que els dimissionaris hauran de comunicar immediatament a la Comissió Executiva d’àmbit territorial superior als efectes procedents en els Estatuts Federals i en el Reglament Federal de Desenvolupament dels Estatuts Federals del PSOE.

Una vegada verificades les signatures i establit que les dimissions presentades són més del 50% dels companys i companyes que formen part de l’actual Comissió Executiva Municipal, es procedeix a comunicar aquesta situació als òrgans superiors i proposar la constitució d’una Comissió Gestora per a fer compliment dels Estatuts Federals i del Reglament que en l’article 244 estableix:

En el cas de Comissions Executives municipals o de districte, en els quals el/la Secretari/ària General és triat en una llista conjunta amb la resta de la seua Executiva, tant la dimissió del/la Secretari/ària General com la de més del 50% de la respectiva Comissió Executiva Municipal o de Districte donaran lloc a la constitució d’una Comissió Gestora.

Per a evitar buits de poder, en els casos de dimissions que donen lloc a una Comissió Gestora i fins a la seua aprovació definitiva, la Comissió Executiva Federal podrà decidir quina Comissió Executiva d’àmbit territorial superior a l’afectada podrà gestionar els assumptes de tràmit i de gestió diària de l’òrgan en qüestió.

El PSPV-PSOE provincial recorda que la Comissió Executiva Federal és la competent per a la designació d’una comissió gestora a proposta de la Comissió Executiva d’àmbit territorial superior a l’afectat. Entre les funcions de la comissió gestora està la de posada en marxa del procés que done lloc a l’elecció d’una nova Secretaria General i la Comissió Executiva, en el termini de noranta dies.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar