Cucala (PSPV-PSOE) denuncia les greus deficiències al servei de socorrisme d’Alcalà de Xivert-Alcossebre

La regidora socialista explica que “hi ha menys socorristes a les platges dels especificats al plec i falta material per assegurar el correcte funcionament de la vigilància”

Alcalà de Xivert-Alcossebre, 03-08-2021

La regidora del PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre Sara Cucala denuncia les greus deficiències al servei de socorrisme de les platges del municipi. La socialista explica que “al llarg de l’estiu molts dies hi ha hagut menys socorristes dels especificats al plec i falta material tant per als treballadors i treballadores com per atendre als usuaris i usaries i assegurar el correcte funcionament de la vigilància”.

Des que va començar la temporada estival, l’empresa responsable del socorrisme a les platges d’Alcalà de Xivert-Alcossebre acumula abundants faltes lleus i, inclús, greus, que posen en perill la seguretat dels usuaris i usuàries així com dels mateixos treballadors i treballadores, lamenta Cucala. “A més de la falta de socorristes, alguns dies a la platja del Moro no hi havia tauler espinal en cas que algú l’hagués necessitat”, comenta la regidora.

Per si no fos prou, afig Sara Cucala, “ens consta que de vegades no hi ha walkie-talkies i els i les socorristes es veuen obligats a utilitzar els seus mòbils personals per poder-se comunicar entre ells, els treballadors no disposen d’EPI per protegir-se i l’empresa només els ha facilitat quatre mascaretes quirúrgiques per a tot l’estiu”.

Des del Grup Municipal Socialista denuncien que “l’amarratge de l’embarcació del servei de vigilància no compleix la normativa, de fet, el 26 de juliol la barca es va soltar de la boia, a causa d’una forta ràfega d’ones iva sortir disparada a una alta velocitat podent ocasionar danys molt greus als banyistes de la platja. La solució de l’empresa ha sigut responsabilitzar al patró i acomiadar-lo”. Cal recordar que l’estiu passat el portaveu socialista al municipi, Joan Ronchera, ja va denunciar les irregularitats del servei, la queixa va acabar en un expedient sancionador que el portaveu defineix com “una multa ridícula”.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar