Compromís reivindica l’execució de la Casa de Parts a l’Hospital de La Plana

Fajardo ha lamentat que “el projecte estiga contractat i que no es consigne la inversió perquè no és una prioritat per al Consell”
Compromís presentarà una proposta en cadascun dels municipis amb representació i que tinguen com a referència l’Hospital de La Plana

Compromís presentarà una proposta en la Diputació de Castelló i en tots els municipis amb representació que tinguen l’Hospital de La Plana de referència per a reivindicar la construcció de la Casa de Parts. La diputada provincial, Maria Fajardo, ha demanat a la administració provincial i municipis que “recolzen la proposta que busca millorar l’assistència sanitària para donar a llum a les nostres comarques”.

Compromís demana donar suport a l’Associació de Comares “amb les seues reivindicacions per tal que s’implemente la creació d’una casa de parts a l’Hospital de La Plana”, i sobretot, “instar al Govern de la Generalitat a que reconsidere la proposta i que busque la fórmula econòmica per a poder portar endavant aquest projecte durant el 2024”.

Fajardo ha explicat que “no entenem com es va iniciar el concurs per a la redacció de projecte i direcció d’obres de la Casa de Parts, en novembre es va adjudicar a un despatx d’arquitectes de huit estudis que es van presentar”, que “l’estudi està en redacció”, però ara “no hi haja cap partida d’inversió per a licitar les obres en 2024”.

Per altra banda, la diputada provincial ha lamentat que la construcció de la Casa de Parts a l’Hospital de La Plana “no és una prioritat” per al conseller de Sanitat, “tal i com assegurat”, pero “no podem entendre el canvi de criteri, quan regidors i regidores del PP han votat a favor en els municipis de dur endavant la Casa de Parts, i ara el Conseller afirma que no és una prioritat per a este Consell”.

“Aturar, desmantellar el projecte de la Casa de Parts, que anava a ser el primer centre públic valencià, i que compta amb el suport unànime dels professionals sanitaris, simplement deixa entreveure que al Consell de Mazón la salut de les dones i dels xiquets i xiquetes, no els interessa”, ha lamentat Fajardo.

Per això, “busquem el consens en la Diputació i en els municipis afectats per aquesta decisió, perquè amb aquesta pressió, el Consell puga canviar d’opinió i trobar la manera per a licitar les obres de la nova Casa de Parts a l’Hospital de La Plana, tal i com demanda la ciutadania de les comarques de Castelló”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar