Compromís reclama que el Consell no elimine el nom de Carles Santos dels premis de la música valenciana

Guardiola ha instat la Diputació perquè “defenga el nom del músic de Vinaròs davant el Consell de Mazón, i no permeta que Vox l’aparte”

L’Institut Valencià de Cultura té la voluntat d’eliminar el nom de Carles Santos dels premis de la música en valencià. El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, David Guardiola, ha reclamat al Consell, i a través de la Diputació, que “faça un pas arrere, i no elimine el nom del músic de Vinaròs dels premis més importants de la música valenciana”.

Des de Compromís, “hem volgut denunciar esta decisió i traslladar a la Diputació, perquè la corporació provincial com a suposada defensora dels interessos castellonencs i de la seua cultura, reclame al Consell de Mazón que facen un pas arrere en l’eliminació del nom del nostre compositor castellonenc dels premis de la música”, ha demanat Guardiola.

De la mateixa manera que ja ho ha fet, tant la família de Carles Santos, com la Fundació Caixa Vinaròs i altres entitats culturals del Maestrat, “ens volem sumar a la reivindicació i posar en valor l’obra dels nostres creadors, i en este cas, especialment, del músic de Vinaròs, Carles Santos”, ha apuntat el portaveu valencianista. “Lamentem que en l’últim ple el diputat de Cultura desconeguera la situació, i li demanem que reivindique el nom de Carles Santos davant els seus perquè no siga eliminat”.

“Tornem, una vegada més, a la guerra cultura creada per VOX, que menysprea tot allò que siga valencià, i en este cas, a un músic internacional de Vinaròs, que ha portat el nom de la nostra terra per tot el món, i ara, el volen tapar”, ha lamentat Guardiola.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar