Compromís lamenta la negativa de Barrachina a modificar el reglament per restablir el diàleg

Guardiola ha proposat la creació de la “Mesa de les Aules” per recuperar al participació prèvia en els principals puntals de l’acció política de la Diputació de Castelló

En una aposta per recuperar la transparència i la participació, Compromís ha presentat en el Ple del Debat sobre l’Estat de la Província una proposta per retornar al diàleg entre l’equip de Govern i l’oposició a la Diputació de Castelló. David Guardiola, portaveu de Compromís, ha parat la mà al Govern del PP amb una iniciativa que buscava “ampliar la mirada de la institució i millorar l’encert en les polítiques desenvolupades per aquesta casa”. “Malauradament, lamentem la negativa de Barrachina i el seu equip de Govern a restablir la participació”, explica.

“Fa onze anys, Compromís ja va ser capaç de formular propostes per elaborar un reglament per a aquesta institució” ha recordat Guardiola. “I un Govern del PP va saber assumir no només un reglament, sinó també propostes d’altres grups, com el Debat de la Província i altres mesures de participació en nom de la transparència.”

Amb l’objectiu de tornar a avançar en aquesta línia, Compromís havia suggerit fer un pas endavant en el reglament actual. La proposta incloïa la creació d’una taula de diàleg, denominada “Mesa de les Aules”, prèvia a l’elaboració dels tres principals puntals de l’acció política de la Diputació: els Pressupostos, els Plans d’Obres i Serveis – ara Pla Impulsa – i els Fons de Cooperació.

Aquest nou espai serviria no només per a informar prèviament la resta de grups sobre les principals línies d’aquests documents sinó també per formular i valorar propostes de la resta de grups.

“Des de Compromís hem llançat el repte a la presidenta perquè assumira el compromís de modificar el reglament per incloure una mesa de diàleg necessària. Lamentablement, no ha volgut assumir-lo” ha declarat el portaveu.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar