Compromís denuncia el “fracàs” del nou pla de Sanitat amb retards en operacions a la Plana i Vinaròs

• Fajardo ha lamentat que el nou decret “no està donant solucions, sinó problemes on abans no n’hi havia, sense cobrir les places necessàries”

• La mitjana d’espera d’intervencions quirúrgiques a La Plana supera els tres mesos

 

El nou pla de Sanitat ja mostra els seus primers problemes, tal com Compromís “avisavem fa a penes un mes, amb els canvis que s’anaven a realitzar”, ha lamentat la diputada provincial, Maria Fajardo. “Fa unes setmanes avisarem que les mesures d’unir les àrees de salut i, sobretot, els canvis de funcionament dels professionals de la sanitat no anaven a millorar, sinó tot el contrari”, ha assegurat.

El primer dels problemes ha sigut la “paralització” de les intervencions quirúrgiques fora de la jornada laboral a l’Hospital de La Plana, i també en el de Vinaròs. “És a dir. Totes les operacions que s’anaven a realitzar per les vesprades, no es duran a terme”, ha lamentat Fajardo.

El nou decret, que “porta unes setmanes en vigor, però altres tantes amb tensions entre els professionals de la Sanitat, ha fet que la llista d’espera per a intervencions quirúrgiques a La Plana siga de més de tres mesos, la qual cosa suposa un retard en l’atenció als veïns i veïnes de les comarques implicades”, ha denunciat Fajardo.

En el cas de Vinaròs, la llista d’espera arriba quasi als dos mesos, “per la qual cosa el nou decret i el nou sistema no funciona, almenys, a les comarques de Castelló”, ha apuntat la diputada. En concret, hi ha una mitjana de 93 dies d’espera a l’Hospital de La Plana i 59 en el de Vinaròs.

Fajardo ha insistit que la integració de les tres àrees de salut de les comarques de Castelló en una única agrupació interdepartamental “no solucionarà els problemes de falta de personal que hi ha en àrees com la de Vinaròs, i fins i tot, ho empitjorarà, com està ocorrent amb les operacions”, ha assegurat la diputada provincial de Compromís, Maria Fajardo.

Compromís ja va avisar que en l’àrea de Salut de Vinaròs “no s’aconsegueix consolidar la unitat d’urologia, ni la de cardiologia, ni Dermatologia, i el nou sistema no donarà cap solució a la situació que es viu”. D’esta manera, “els veïns i veïnes que pertanyen a un departament es veuran obligats a recórrer més quilòmetres a altres punts de les comarques per a tindre els serveis”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar