Carlos Mazón: “La desfilada de les Gaiates de Castelló com a bé d’interés cultural contribuïx a millorar la promoció i difusió de la festa”

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que la catalogació de la desfilada de les Gaiates de Castelló com a bé d’interés cultural (BIC) “contribuïx a millorar la promoció i difusió de la festa” i fa “justícia cultural, històrica i festera” a esta tradició.

Així ho ha manifestat després de la reunió del Ple del Consell en el qual s’ha aprovat el decret pel qual es cataloga la desfilada de les Gaiates, que se celebra a Castelló de la Plana durant la festa fundacional de la Magdalena, com a BIC amb la categoria de bé immaterial, que complementa el BIC de la Romeria de les Canyes.

El cap del Consell ha agraït a l’alcaldessa de Castelló, a tot l’equip de Govern, i en concret a la regidora de Festes, així com al president de la gestora, l’impuls donat per a aconseguir esta distinció que permet el reconeixement i protecció del patrimoni històric.

Així mateix, ha agraït la labor del vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, que personalment va recollir el testimoni en nom de la Generalitat per a iniciar la seua tramitació.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Peñíscola celebra el Viernes Santo

– Peñíscola celebra el Viernes Santo con la procesión de los pasos por la ciudad amurallada y gran participación Los vecinos y vecinas de la