Carlos Mazón destaca l’aliança entre Generalitat i Diputació de Castelló per a ‘aprofitar cada gota d’aigua’

  • Subratlla la gestió de la Diputació de Castelló i la Generalitat en els recursos hídrics “amb una visió global i de 360 graus per a tots els municipis”
  • Reclama al Govern central que assumisca la seua responsabilitat en inversions fonamentals per a la província com l’embassament d’Arenós
  • Incidix en la col·laboració del Consell amb les diputacions per a sumar per una Comunitat Valenciana que siga “un espai de llibertat, empenta i creixement”
  • El cap del Consell i la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina han firmat els protocols per a l’execució d’obres hídriques i la constitució del nou Consorci Provincial d’Aigües de Castelló

 

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat l’aliança entre la Generalitat i la Diputació de Castelló per a “aprofitar cada gota d’aigua per a tots els ciutadans”. El cap del Consell ha fet estes declaracions després de la firma, amb la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, dels protocols per a l’execució d’obres hídriques i la constitució del nou Consorci Provincial d’Aigües de Castelló.

Així, el cap del Consell ha destacat l’aposta que està fent l’entitat provincial i el Consell en els recursos hídrics “amb una visió global i de 360 graus per a tots els municipis” i ha manifestat que “estem treballant amb rigor per a poder reivindicar el que ens correspon”. Per això, el president s’ha sumat a la reclamació de la Diputació perquè el “Govern d’Espanya assumisca la seua responsabilitat en inversions fonamentals per a la gestió de l’aigua a la província de Castelló com l’embassament d’Arenós”.

Durant la seua intervenció, el president també ha assenyalat que “estem treballant en un full de ruta comú en iniciatives que ja s’estan materialitzant com la creació del Consorci Provincial d’Aigües, l’atenció de les emergències hídriques, la millora de carreteres o el suport constant al sector ceràmic”.

De la mateixa manera, Mazón ha apuntat que “continuarem amb eixe treball conjunt d’identificar necessitats i aportar solucions en les ajudes al clúster de la ceràmica, a aportar eixe helicòpter de rescat que ja tenen Alacant i València, a fer possible ja el retorn del CICU, i a desbloquejar la Zona d’Activitats Complementàries de l’Aeroport de Castelló, un projecte que és de tota la Comunitat Valenciana”.

Per al president “la Generalitat està sumant amb les diputacions de les tres províncies que exercixen un paper essencial perquè la Comunitat Valenciana siga un espai de llibertat, empenta i creixement enfront de l’etapa de l’anterior govern on les diputacions eren adversàries”.

Per al màxim representant de l’executiu valencià “cada un dels nostres territoris sumen per a atraure turisme, projectes estratègics, talent o projectes d’emprenedors” i ha explicat que “el canvi ens toca a tots i ens beneficia a tots amb iniciatives com el corredor mediterrani, els projectes de Sagunt o l’aeroport de Castelló”.

Actuacions hídriques claus per a la província

Estos acords que han firmat Generalitat i Diputació de Castelló avancen en la constitució d’un nou ens que permeta fer la gestió més eficient i agilitzar diferents obres. Així, s’inicia els tràmits per a la dissolució del Consorci d’Aigües Pla de l’Arc i del Consorci Concessionaris d’Aigües-Xarxa de Proveïment de la Plana per a constituir un nou Consorci Provincial d’Aigües de Castelló.

Amb la firma també es manifesta la voluntat de les parts d’establir un marc de col·laboració entre la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló en la programació, finançament i execució de les inversions en infraestructures hidràuliques de proveïment d’aigua potable de la província. Entre les actuacions que es podran dur a terme destaquen, des de l’execució de xarxes col·lectives supramunicipals de transport d’aigua fins a la realització de sondejos estratègics d’aigües subterrànies, així com accions complementàries del proveïment.

Entre els projectes que es podran executar es troben infraestructures tant reivindicades com necessàries per a Castelló com la conducció entre el depòsit de regulació Teuleria (Vall d’Alba) i el depòsit de regulació Central (Atzeneta del Maestrat) o les conduccions entre el depòsit de regulació Central (Atzeneta del Maestrat) i els depòsits de regulació de Culla i Sant Pau (Culla).

També s’inclouen en estos acords els sondejos per a proveïment als municipis de Culla, Benafigos, Vistabella i Xodos així com el proveïment a Canet lo Roig, Traiguera i la Jana. Estes iniciatives seran finançades, tant per la Diputació de Castelló com per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR).

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar