Carlos Mazón destaca el lideratge de la Comunitat Valenciana en gestió responsable i reutilització de l’aigua

  • El Consell ha adjudicat per 20 milions d’euros el tram II de les obres del posttransvasament Xúquer-Vinalopó que començaran en setembre i anirà “des de Novelda fins a Agost” en un recorregut de 14 km
  • El president de la Generalitat ha participat en la VI edició del ‘Tall de la bacora d’Albatera’ a la qual ha qualificat “d’una de les grans ambaixadores de la Comunitat pel seu sabor, capacitat de maridatge i tradició”

 

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat el lideratge de la Comunitat Valenciana en gestió responsable i reutilització i de l’aigua i ha manifestat que la nostra terra “ha demostrat que sap compartir este recurs amb solidaritat”.

Durant la VI edició del ‘Tall de la bacora d’Albatera’, el cap de l’executiu valencià ha assenyalat que el Consell ha adjudicat per 20 milions d’euros el tram II de les obres del posttransvasament Xúquer-Vinalopó que començaran en setembre i anirà “des de Novelda fins a Agost” en un recorregut de 14 km. Esta execució es farà en paral·lel a la fase I que ja està en marxa.

L’adjudicació del tram II del posttransvasament beneficiarà els municipis de Novelda, Monforte del Cid, Agost i Petrer. El sistema permetrà aportar cabals procedents d’aigües del Xúquer per a donar reg a un total de 30.000 hectàrees de la zona del Vinalopó Mitjà, de manera que es podran reduir les extraccions actuals dels aqüífers actualment sobreexplotats, fins a la seua completa recuperació.

La bacora d’Albatera, “un senyal d’identitat de la Comunitat Valenciana”

En la VI edició del tall de la bacora d’Albatera el cap del Consell ha assenyalat este producte autòcton com “un senyal d’identitat de la Comunitat Valenciana” així com “una de les nostres grans ambaixadores pel seu sabor, la seua capacitat de maridatge i per la seua tradició” que forma part de la dieta mediterrània.

En eixe sentit, ha afirmat que la producció de la bacora a Albatera és “líder a la Comunitat Valenciana a Espanya” i ha subratllat el compromís del Consell “per protegir la seua marca i el seu origen”.

Igualment, durant la seua intervenció, el cap del Consell ha retut homenatge als agricultors d’Albatera “pel seu esforç, perquè és d’honor i de justícia”.

En la VI edició del tall de la bacora d’Albatera el president de la Generalitat ha estat acompanyat pel president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, l’alcaldessa d’Albatera, Ana Serna, el president de l’Associació de Productors de Bacora d’Albatera, Mario Berná i el xef i mestre pastisser Dani Álvarez que ha apadrinat l’acte.

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar