Carlos Mazón avança que l’educació de 0 a 3 anys serà gratuïta i una realitat per al curs 2024-2025

Assegura que es doblarà el pressupost per a l’educació de 0 a 3 anys, passant de 87 milions d’eurosa més de 160 milions, la qual cosa suposarà “la major dotació econòmica en la Comunitat”
Destaca que es posaran a la disposició dels pares i mares 72.000 places gratuïtes de 0 a 3 anys
Subratlla que s’eliminaran els tràmits administratius i que serà un sistema versàtil que permeta les altes i les baixes durant tot el curs
Assenyala que esta mesura afavorix la conciliació i la corresponsabilitat, millora la formació educativa dels menors i reduïx les desigualtats
El cap del Consell s’ha reunit amb entitats educatives a les quals ha agraït la col·laboració en esta mesa de treball per a posar en marxa l’educació gratuïta de 0 a 3 anys en tota la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que “l’educació gratuïta i universal de 0 a 3 anys serà una realitat per al curs 2024-2025” i ha avançat que es posaran a la disposició de les famílies 72.000 places.

El cap del Consell ha fet estes declaracions després de constituir una mesa de treball amb les associacions educatives per a desenvolupar la gratuïtat universal de l’educació de zero a tres anys per a tota la Comunitat Valenciana.

Mazón ha manifestat que esta iniciativa “és un compromís i una prioritat d’este Consell per a afavorir la conciliació, la corresponsabilitat, la justícia i la universalitat i que, a més, contribuïx a lluitar contra el despoblament i a reduir les desigualtats”.

En este sentit, el màxim representant de l’executiu valencià ha explicat que el Consell està apostant per una educació de 0 a 3 anys “que permetrà la llibertat d’elecció i posarà a l’abast de les famílies tots els recursos existents”. D’esta manera, ha assenyalat l’aposta per “un sistema mixt de col·laboració publicoprivada perquè les famílies puguen triar lliurement on volen portar els seus fills”.

Per al president, “l’important és afavorir les capacitats dels nostres fills i tindre els recursos públics i privats homologats i habilitats perquè siguen els pares els qui trien on portar els seus fills des de l’inici de la seua vida escolar” i ha assegurat que este projecte suposa un “avanç social molt important a la Comunitat Valenciana”.

El cap del Consell ha subratllat que serà un “sistema versàtil” que al llarg de tot el curs escolar preveurà “les altes i les baixes per la qual cosa no cal esperar al mes de setembre”. En este sentit, ha declarat que “en qualsevol moment les famílies tindran la lliure decisió d’acudir en qualsevol moment del curs a un centre d’educació infantil”.

El president ha destacat la importància de l’educació universal i gratuïta per als xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys com “un pilar bàsic per al seu desenvolupament i el de les seues famílies” i ha apuntat que és un “moment clau per a donar-los una estabilitat educativa fonamental per al seu nivell d’atenció o el seu desenvolupament psicosocial i competencial en el futur”.

El major pressupost per a l’educació de 0 a 3 anys

El president ha indicat que la Generalitat està ultimant una resolució d’esta mesura que s’enviarà a les diferents associacions perquè realitzen les seues “necessàries aportacions”, mentres que de manera paral·lela “treballem en les modificacions pressupostàries per a desenvolupar este compromís”.

El cap del Consell ha assenyalat que “doblarem el pressupost públic per a l’educació de 0-3 anys, passant de 87 milions d’euros a més de 160 milions, la qual cosa suposa la major aposta pressupostària per a este concepte que mai s’haja posat a disposició a la Comunitat Valenciana”.

Així, la Generalitat ja està treballant en una modificació pressupostària superior als 30 milions d’euros per a implementar els recursos extra per a este últim quadrimestre perquè es puga posar en marxa i abordar l’educació gratuïta de 0 a 3 anys.

A més, ha explicat que s’està avançant en la reducció de tràmits burocràtics per a “reduir un 99 % la paperassa de les famílies i facilitar-los l’accés a esta educació gratuïta i universal”.

El cap del Consell ha agraït a totes les entitats que participen en esta mesa de treball i ha destacat “el diàleg permanent i la seua aportació en positiu” després de molts anys d’espera per a aconseguir la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys.

En la trobada de hui han participat el conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, i representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Unió de Cooperatives d’Ensenyament (UCEV) Federació de Centres d’Ensenyament de València (FECEVAL), Associació d’Educació i Gestió, Associació de Centres Autònoms d’Ensenyament Privat (ACADE), Associació Salvem 0-3, Confederació Gonzalo Anaya, Confederació Valenciana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (COVAPA), i la Confederació Catòlica Nacional de Pares de Família i Pares d’Alumnes (CONCAPA).

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar