Carlos Mazón anuncia una reducció de càrrecs polítics en el nou Consell que suposarà un estalvi de 3 milions d’euros en tota la legislatura

Les sotssecretaries i secretaries autonòmiques passen de 55 a 46

La fase d’optimització de l’estructura del Consell continuarà amb canvis en direccions generals, sector públic, càrrecs eventuals i assessors
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat un estalvi de la despesa pública mitjançant la reducció de càrrecs polítics, i en concret amb la disminució del nombre de sotssecretaries i secretaries autonòmiques del nou Consell, que passaran de 55 a 46.

Aquesta reducció suposarà un estalvi d’uns 3 milions d’euros en tota la legislatura, és a dir, 800.000 euros anuals, “que s’estalviaran tots els valencians només en polítics”, ha destacat el president.

Carlos Mazón ha fet aquestes declaracions en acabar l’acte de traspàs de la cartera de la Vicepresidència primera i Conselleria de Cultura i Esport, el titular de la qual passa a ser Vicente Barrera, i al qual també han assistit les titulars fins ara Aitana Mas i Raquel Tamarit.

En la seua intervenció, també ha precisat que aquesta reducció de càrrecs del Consell es concretarà amb la signatura, aquest dijous, del decret que determina les sotssecretaries i les secretaries autonòmiques, que serà aprovat en el Ple del Consell d’aquest divendres, a Alacant.

En aquest sentit, ha avançat que aquesta fase d’optimització i reducció de despesa de l’estructura del Consell continuarà la setmana que ve, amb canvis “més importants” en les direccions generals, el sector públic, els càrrecs eventuals i els assessors.

Pel que fa a l’intercanvi de competències, el president ha posat en relleu “l’actitud de normalitat democràtica, la predisposició i la generositat personal” de les predecessores en els departaments de la Generalitat.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar