Carlos Mazón anuncia una inversió de 600.000 euros per a activar una campanya de promoció del taulell en col·laboració amb el sector

  • Assenyala que mantindrà una reunió amb Ascer, el pròxim 7 de febrer, per a abordar els detalls de la iniciativa 
  • Avança que l’aeroport de Castelló obrirà noves rutes aèries durant 2024
  • Assegura que el Consell està “resolent el dèficit històric inversor” de la Generalitat a Castelló amb actuacions d’àmbit social, educatiu i sanitari com el CICU
  • El president de la Generalitat ha mantingut una reunió amb la presidenta de la Diputació de Castelló en la qual han abordat la situació del sector ceràmic, entre altres assumptes

 

El president de la Generalitat, Carlos Mazón ha anunciat que el Consell destinarà 600.000 euros a la posada en marxa d’una campanya de promoció del taulell en col·laboració amb este sector industrial.

Així ho ha manifestat després de mantindre una reunió amb la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, en la qual han abordat l’actual situació del sector ceràmic, a més d’altres assumptes rellevants per a Castelló.

El president ha avançat que el pròxim 7 de febrer es reunirà amb representants de la patronal taulellera Ascer per a abordar els detalls de la campanya de promoció que serà finançada per la Generalitat i que contribuirà a captar nous clients i incrementar la demanda de productes del sector de la ceràmica de la província de Castelló.

Segons ha assenyalat Mazón, “és moment de promocionar la qualitat de la nostra ceràmica i de reprendre comandes” per a la qual cosa s’activarà “una campanya audaç que respectarà les línies estratègiques i que es durà a terme en els mercats que decidisca el sector”.

Carlos Mazón ha recordat que este sector constituïx “la prioritat número u” per al Consell que ha modificat la normativa vigent i ha duplicat, i fins i tot triplicat, les ajudes que concedix l’Institut Valencià de Finances (IVF) a fons perdut per a este sector industrial.

En este sentit, el cap del Consell ha assegurat que s’ha “flexibilitzat, agilitzat i accelerat” la concessió de les ajudes i que “en tan sols dos mesos s’han resolt tants expedients com va resoldre el Bortànic en 10 mesos”.

No obstant això, ha assenyalat que el sector també necessita les ajudes gestionades pel Govern d’Espanya a qui ha reclamat que “accelere de manera urgent la concessió d’estes ajudes”.

Noves rutes aèries des de Castelló

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón també ha avançat l’obertura de noves rutes i connexions aèries amb l’aeroport de Castelló, que es posaran en funcionament durant 2024.

El president ha valorat l’increment del nombre de passatgers experimentat per l’aeroport de Castelló durant 2023, que ha crescut en un 90 % respecte a l’any anterior, la qual cosa ha suposat pràcticament duplicar els viatgers que han pres un vol amb eixida o destinació des d’este aeroport.

“Creiem que l’aeroport donarà molt de si i generarà grans alegries a la Comunitat Valenciana”, després de recordar que l’eliminació de la taxa turística també contribuirà a augmentar el nombre de turistes que opten per visitar la Comunitat Valenciana on “són benvinguts”, ha assegurat.

Referent a això, ha indicat que així  ho ha traslladat a operadors turístics, aerolínies i agències internacionals, durant la seua participació en les fires de turisme internacional recentment celebrades a Londres (WTM) i a Madrid (Fitur).

Inversió real a Castelló

En el transcurs de l’acte, el president també ha assegurat que el Govern Valencià està resolent el “dèficit històric inversor de la Generalitat a Castelló, perquè una cosa és pressupostar i una altra diferent executar”.

Així s’ha referit als “innombrables” projectes que l’anterior Consell va anunciar però que mai va arribar a posar en marxa i ha reiterat el seu compromís per “impulsar i accelerar” les inversions necessàries perquè obres d’àmbit social, educatiu i sanitari, a més d’altres infraestructures, siguen una realitat i “atenguen les necessitats històriques i noves dels ciutadans de Castelló”.

En este sentit, també ha al·ludit a l’obertura del nou centre d’informació i coordinació d’urgències (CICU) de Castelló, la ubicació definitiva dels quals i terminis d’execució seran anunciats pròximament.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar