Besalduch qualifica “d’històric” el proper inici de la construcció de les obres de la residència i centre de dia de Sant Mateu

L’alcaldessa aplaudeix que la Generalitat dedique 10 milions d’euros a la construcció de l’equipament, que donarà servei a 96 persones de la comarca del Baix Maestrat

L’alcaldessa de Sant Mateu i diputada autonòmica, Ana Besalduch, ha qualificat com a “històric” el pròxim inici de la construcció de la residència de la tercera edat i centre de dia. La localitat del Baix Maestrat rebrà una inversió de vora de 10 milions d’euros per a la materialització d’aquest equipament “llargament demandat per la població”. Besalduch ha destacat que serà Ximo Puig com a president de la Generalitat qui faça realitat la residència, “en contraposició a l’actitud dels governs del PP que durant tres períodes electorals consecutius la van prometre i ni tant sols van ser capaços de preparar el projecte ni molt menys pressupostar-lo”.

L’Ajuntament ha aprovat aquesta setmana en Junta de Govern el permís d’obres i l’autorització ambiental. L’últim tràmit administratiu es complirà amb l’adjudicació definitiva dels treballs de construcció, prevista per a finals de mes. “Esperem que les màquines entren a remoure les primeres terres en les pròximes setmanes”. La previsió és que el nou equipament social estiga completat i entre en funcionament en 2024. A més a més, tindrà un notable impacte en l’ocupació de qualitat de la zona.

La nova residència i centre de dia de Sant Mateu donarà servei a 96 persones, 66 d’elles seran places residencials i 30 diürnes. Comptarà amb 4.600 metres quadrats entre superfícies construïda i zones verdes per al descans de les persones usuàries. “Estem molt contents que, per fi, després de tants anys de promeses buides la residència vaja en camí de fer-se realitat i que haja estat possible gràcies al treball del Partit Socialista a nivell autonòmic i municipal”, ha valorat.

L’alcaldessa de Sant Mateu s’ha felicitat perquè la Generalitat haja prioritzat des d’un primer moment la construcció de la residència, “molt necessària per a una comarca molt extensa i amb una molta població envellida”. “Des de 2015, amb l’entrada del Botànic al Consell, hem notat un canvi de sensibilitat respecte als serveis socials i prova d’això és que l’hora d’obrir la nova residència cada dia està més a prop”. Per a Besalduch, “cal que potenciem els serveis públics com a antídot al despoblament. Hem de garantir que tota la població castellonenca, visca on visca, tinga accés a totes les prestacions bàsiques i que puguen dur a terme el seu projecte de vida sense cap impediment”.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar