Barrachina dona l’esquena a la ceràmica: “Sabia que tindria 39 milions d’euros en romanents i no ha dedicat ni un sol euro per a les empreses”

El PSPV-PSOE denuncia que la presidenta de la Diputació del PP “enganya” els empresaris i la ciutadania “amb les seues promeses buides al taulell”

El PSPV-PSOE de la Diputació de Castelló ha acusat, en veu de Samuel Falomir, a la presidenta Marta Barrachina de “no tindre cap gest de suport” amb la indústria ceràmica “malgrat comptar amb els recursos econòmics suficients”. Falomir ha assegurat que Barrachina, al novembre de 2023, en plena elaboració dels pressupostos provincials, “ja sabia que disposaria del suficient múscul econòmic com per a implementar mesures com l’eliminació de l’IAE per a la ceràmica que van exigir durant mesos”.

“L’informe d’intervenció sobre la liquidació del pressupost de l’exercici passat diu que la Diputació disposa de 39 milions d’euros en romanents. Aquesta xifra no ix del no-res. Barrachina coneixia l’estat baix d’execució dels comptes, sabia que tindria estalvis milionaris i no ha dedicat ni un sol euro per a les empreses”. El portaveu socialista ha denunciat que “el PP demostra que mai han tingut la voluntat d’ajudar a la ceràmica, només d’exigir als altres”.

Samuel Falomir ha criticat la “hipocresia” del Partit Popular i ha recordat que, en el passat mandat, “en tots els plens defensaven més i més ajudes” per a la indústria ceràmica, però ara, “a la primera oportunitat, l’abandonen sense ajudes, ni Carlos Mazón ni Marta Barrachina”. Per al grup socialista, “aquesta falta de gestos per part del PP és un engany més, tant per als empresaris com per a la ciutadania, i és un obstacle per al creixement econòmic de la província”.

El PSPV exigeix al PP que complisca amb les seues promeses

“El PSPV-PSOE ha sigut l’únic partit que ha eixit a ajudar la ceràmica a superar els colps derivats de la guerra a Ucraïna i la competència deslleial de tercers països”. “El PP només busca rèdit polític, mentre que el PSPV treballa pel futur de la província i dels seus treballadors”. En aquest context, el Partit Socialista ha exigit al PP que siga conseqüent amb les seues paraules i complisca amb els seus compromisos de reduir la càrrega fiscal per als empresaris. “Que es deixen de paraules buides i de promeses incomplides”, ha reclamat Falomir.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar