Assemblea constituent de la federació de partits locals independents (Unió Municipalista)

El passat dissabte 25 de febrer, a l’Hotel Novotel Center de Madrid, va tenir lloc l’assemblea constituent de la federació de partits locals independents: UNIÓ MUNICIPALISTA, en la qual la nostra comarca del Baix Maestrat va estar representada per dos partits: el Partit de Vinaròs Independent i Tot per Benicarló Beni-Gazlum. Més de 400 alcaldes, regidors, diputats provincials i delegats no electes, tots independents i representants de cada racó del país, han abordat els reptes actuals que enfronta el municipalisme.

La jornada va començar amb un minut de silenci per les víctimes de l’incendi de València, la va inaugurar l’alcalde de Nules, congratulant-se per la nombrosa presència de representants de la “tercera força del país en nombre de càrrecs públics en l’àmbit local”, continuant la resta del matí amb tres taules rodones integrades per alcaldes i regidors de diferents ciutats del territori nacional que van abordar els reptes, problemàtiques i desafiaments a curt i mitjà termini del municipalisme, i la necessitat de cooperació i col·laboració per a un municipalisme organitzat. A l’última taula, formada per càrrecs electes de partits locals independents en Diputacions i Consells Insulars, es va abordar la importància de la presència del municipalisme en aquests organismes per assegurar que les veus locals siguin escoltades.

Per la tarda es va designar la taula de l’assemblea constituent de la Confederació Municipalista. Es va passar a la lectura de la relació de partits promotors del manifest fundacional (P.V.I. i Beni-Gazlum ho som) es van aprovar el manifest fundacional i els estatuts, es va triar un nom per a la confederació de partits municipalistes que es denominarà UNIÓ MUNICIPALISTA, es va triar l’Executiva i la Comissió de Garanties, completant així un dia històric i transformador per al municipalisme espanyol.

Aquesta trobada ha marcat un punt d’inflexió per al municipalisme a Espanya, unint a líders locals de diverses procedències en un objectiu comú, el de reforçar els nostres municipis i ciutats, i representar millor als nostres ciutadans; emocionats pel futur que s’obre als partits locals independents a través de UNIÓ MUNICIPALISTA, un partit de partits, tots ells compromesos a treballar junts per fer que les nostres veus s’escoltin molt més i molt més fortes en tots els nivells de govern.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar