Alcalà de Xivert renova la xarxa d’aigua potable i condiciona deu passos per als vianants en el passeig Herois del Marroc

La instal·lació de conduccions més modernes augmentarà la pressió en els habitatges i evitarà pèrdues en les xarxes de proveïmentEn finalitzar les obres de renovació de la xarxa, començarà l’actuació de millora de l’asfaltat i regeneració urbana

12/05/2022: Alcalà-Alcossebre continua renovant la seva xarxa d’aigua potable en tots dos nuclis urbans, dins de les accions contemplades en el pla de millora anual, a càrrec de la concessionària FACSA.

En l’actualitat, s’està duent a terme la renovació la xarxa d’aigua potable en el Passeig Herois del Marroc i carrers adjacents, on ja s’han instal·lat 664 metres de conducció, substituint conduccions de diàmetre 125 mm de fibrociment per unes de 160 mm de polietilè. Aquestes actuacions finalitzaran amb la instal·lació de 776 metres de conducció de 110 mm de polietilè, substituint la conducció actual que era de 60 mm de fibrociment, renovant d’aquesta manera per complet totes les conduccions del passeig Herois del Marroc. Amb tot això es va a logar una millora del servei gràcies a l’augment de pressió i s’incrementarà el rendiment de la xarxa en substituir les antigues conduccions per altres més modernes i de major diàmetre, limitant al màxim les pèrdues d’aigua en les xarxes del proveïment, repercutint directament a afavorir la cura del medi ambient. Al costat d’aquesta renovació de la xarxa, es durà a terme la instal·lació de 20 noves vàlvules de seccionament, que permetran sectoritzar la zona per a aïllar possibles avaries sense que els veïns es vegen afectats i es renovaran més de 100 escomeses, eliminant les antigues que s’havien quedat obsoletes, adequant-les als usos actuals.

A més, aprofitant l’actuació sobre les voreres en aquesta primera fase, FACSA durà a terme la renovació de deu passos de vianants adaptats que dotaran a aquests carrers de mesures inclusives de seguretat viària per a la ciutadania.

L’alcalde d’Alcalà de Xivert, Francisco Juan, acompanyat per representants de FACSA, entre els quals es trobaven Pascual Maximino, director de l’Àrea de Proveïments i Benjamin Eixarch, coordinador de Zona d’Explotacions, visitaven aquestes obres amb l’objectiu de constatar el bon ritme de les obres que conclouran en aquesta primera fase el mes vinent. Juan destacava que “aquestes actuacions modernitzen la nostra xarxa d’aigua potable, fent-la més eficient i sostenible”.

Cal destacar que, amb la finalitat de minimitzar l’impacte dels treballs sobre el trànsit rodat i evitar molèsties a veïns i vianants, l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert, juntament amb la Policia Local i FACSA han establert un pla especial per a coordinar les actuacions.

En finalitzar aquestes actuacions, està previst que comencin els treballs de renovació d’asfaltat i regeneració urbana en el passeig Herois del Marroc i adjacents.

En una segona fase, després del període estival, s’actuarà sobre la xarxa de Alcossebre, concretament al Carrer Murs, Camí Hilactes, Carrer Aralar, Carrer Mes D’Ascla, Carretera de les Fonts i Camí L’Atall. Com en la primera fase se substituiran conduccions que han arribat a la fi de la seva vida útil, per altres més modernes de polietilè de diàmetres entre els 110 mm i 315 mm.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar