Alcalà-Alcossebre s’adhereix a la xarxa Punt Violeta Turístic convertint les Tourist Info en espai d’atenció per a les víctimes de violència de gènere

L’Ajuntament ja ha tramitat la seua adhesió a aquesta iniciativa de Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut Valencià de les Dones per a reforçar el posicionament de la Comunitat Valenciana com a destinació turística segura contra la violència masclista

05/03/2021: L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ja ha signat la seua adhesió a la iniciativa “Punt Violeta Turístic”, a través de la que s’habilita a les Tourist Info com un espai en el qual prestar una labor d’assessorament, a les possibles víctimes de violència de génere, derivant-les a serveis especialitzats, com els Serveis Socials Municipals o el Centre Dona 24 hores. A través d’aquests Punts Violeta s’intentarà sensibilitzar al visitant, turista i resident enfront de la violència de gènere, informar i ajudar a les persones visitants i turistes víctimes de qualsevol mena d’agressió sexista. El servei es prestarà durant tot l’any en la Tourist Info de Alcossebre i, en temporada alta, en la resta de Tourist Info del terme municipal. La iniciativa és una acció conjunta de Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut Valencià de les Dones, amb la participació dels Ajuntaments, per a reforçar el posicionament de la Comunitat Valenciana com a destinació turística segura contra la violència masclista.

L’edil de Turisme, Selene Blázquez, ha destacat que “l’any passat ja es va realitzar una formació per als professionals de les Tourist Info, donant-los diferents eines per a donar una primera atenció a possibles víctimes de la violència de gènere. Ens va semblar una bona idea per a augmentar els recursos destinats a les víctimes i, per això, ens adherim al projectes i ens comprometem a donar-li continuïtat”. La regidora d’Igualtat, Melina Fradejas, explica “la importància que totes les accions que es realitzen des de l’Ajuntament, no sols les de les caràcter social, estiguen marcades per la lluita contra les conductes masclistes, com succeeix en aquesta ocasió en la qual Turisme i Igualtat treballem conjuntament”.

Les Tourist Info incorporaran un distintiu visible des de l’exterior perquè les possibles víctimes puguen identificar-les com a espai segur.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar