Alcalà-Alcossebre rep el reconeixement com a Municipi Turístic

Es converteix en el tercer municipi a la província a acreditar aquesta condició segons el nou estatut el que suposarà accedir a major finançament autonòmic i demostra el compromís municipal pel turisme de qualitat

03/03/2022: Alcalà-Alcossebre ha rebut el reconeixement de la condició de Municipi Turístic, en compliment de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat i el decret que regula l’estatut del Municipi Turístic. El Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha fet lliurament avui del distintiu a l’Alcalde Francisco Juan, en un acte que s’ha celebrat a Alcossebre.

Suposa complir tots els requisits i obligacions marcats des de la Generalitat Valenciana com a nombre de places d’allotjament turístic, existència de recursos turístics de primer ordre o que l’activitat turística representa una part important de la base de l’economia local. Com a obligacions figuren la de subministrar informació turística veraç i completa, promocionar els seus recursos turístics i apostar per la innovació i qualitat turística. De fet, s’ha valorat la posada en marxa del sistema de qualitat SICTED, pertànyer en la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, així com comptar amb plans estratègics i de planificació municipal com el Pla Estratègic de Turisme o el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. L’acreditació com a Municipi Turístic suposa accedir a diferents vies de finançament i demostra el compromís del consistori amb el turisme de qualitat i sostenible. Alcalà-Alcossebre es converteix en el desè municipi de la Comunitat Valenciana i tercer a la província de Castelló a aconseguir aquest reconeixement després de Benidorm, València, Gandia, Benicàssim, Cullera, El Campello, Peníscola, Calp i Dénia.

El Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “Alcalà-Alcossebre ha estat dels primers pobles de la Comunitat a fer l’esforç d’adaptar-se al nou estatut de Municipi Turístic i així se l’ha reconegut valorant el seu compromís amb la proactivitat, transformació digital, intel·ligència turística, noves tecnologies, hospitalitat o certificacions de qualitat”.

“Tenim un full de ruta clar respecte a la gestió turística i el treball que estem dona els seus fruits, com aquest reconeixement com a Municipi Turístic o la concessió dels Plans de Sostenibilitat Turística, amb fons europeus. Aquestes accions suposen els recursos econòmics necessaris per a continuar treballant a ser una destinació turística referent”, ha assenyalat l’Alcalde Francisco Juan.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar