Alcalà-Alcossebre comença el procés de participació veïnal per a crear la Comunitat Energètica Local

El dimarts 19 d’abril es realitzarà una presentació pública perquè el màxim nombre de veïns i veïnes puguen sumar-se a aquesta iniciativa, que impulsa l’Ajuntament, i posteriorment s’impartiran tallers sobre l’estalvi en la factura elèctrica i l’autoconsum

30/03/2022

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre dona inici al procés de difusió i participació perquè el màxim nombre de veïns i veïnes se sumen a la primera Comunitat Energètica Local (CEL) que començarà a funcionar en el nucli d’Alcalà. El dimarts 19 d’abril, a partir de les 19.00h, en el saló de l’Associació de Jubilats d’Alcalà, tindrà lloc la presentació pública de la CEL d’Alcalà de Xivert. Posteriorment, el 26 d’abril s’impartirà el taller sobre factura elèctrica i eficiència energètica i el 3 de maig es tractaran qüestions relacionades amb l’autoconsum i les comunitats energètiques, en tots dos casos a les 19.00h i al saló de l’Associació de Jubilats d’Alcalà. Pot acudir qualsevol veí o veïna interessat a conèixer com funcionen les Comunitats Energètiques Locals i, en concret, la que es crearà a Alcalà de Xivert. Una vegada ja definits els integrants de la CEL, començaran els tràmits per a la seua creació com a entitat jurídica, amb un funcionament similar a una cooperativa.


Per part de l’Ajuntament, en breu començarà la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en la coberta de l’edifici municipal CESAL d’Alcalà, que nodriran a aquesta CEL. Aquesta instal·lació cobrirà un radi de 500 metres del CESAL pel que podrà adherir-se tot el veïnat i empreses que es troben a aquesta distància, cobrint el 100% de la generació energètica. Es calcula que, integrant-se en aquesta mena de comunitats energètiques, els usuaris poden estalviar-se fins a un 40% de la factura de la llum.


“El nostre objectiu, en afavorir la constitució de la CEL, és donar un instrument als nostres veïns i veïnes perquè estalvien en la factura de la llum i que puguem utilitzar una alternativa energètica sostenible i de proximitat”, ha explicat l’edil María Agut, insistint que “som dels primers municipis a la província de Castelló a fer el pas de crear una Comunitat Energètica Local i contribuir cedint una infraestructura municipal per a instal·lar les plaques fotovoltaiques que generaran l’energia, la qual cosa demostra la nostra implicació pel foment de la sostenibilitat”.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar